Piața criptomonedelor este plină de surprize. Acesta este si motivul pentru care am încercat să nu influențez niciodată decizia vreunuia dintre voi în ce privește ”trade”. Chiar dacă acum, piața este în creștere e foarte posibil ca într-o clipă, totul se se prăbușească. Fiți responsabili atunci când decideți să investiți sume de bani în trading.

Cea mai influentă monedă din lumea criptografică este (încă) Bitcoin și, în multe situații, această monedă dominantă dictează pur și simplu tendința pieței. Bitcoin și întreaga lume criptografică sunt afectate în principal de știri, reglementări guvernamentale și mass-media. În fiecare săptămână, dacă apare vreunul dintre acești factori influenți, piața va reacționa. De la înființarea sa în 2009, cripto-ul a fost afectat de alte știri pe tot parcursul săptămânilor. Această săptămână nu a fost lăsată deoparte, deoarece a fost o săptămână aglomerată pentru lumea criptomonedelor. Aveți mai jos unele dintre evenimentele semnificative care s-au întâmplat în această săptămână:

Elon Musk din nou!
În calitate de comerciant și investitor criptografic, știți că niciun singur investitor sau comerciant nu are dreptul să schimbe activitățile pieței. Cu toate acestea, unele personalități au o influență masivă asupra tendințelor pieței criptografice. Una dintre aceste persoane este CEO-ul Tesla Motors, Elon Musk. Elon Musk influențase în trecut valoarea criptomonedelor precum Bitcoin și Dogecoin în mod pozitiv dar și negativ. Compania sa Tesla a avut influență în recenta prăbușire a Bitcoin și a întregii criptomonede din luna mai. Cu toate acestea, de data aceasta, Musk a făcut ceva bun lumii criptografice. El a mers pe ”faimoasa” sa platformă Twitter pentru a explica că Tesla ar putea accepta în curând Bitcoin ca formă de plată. El a adăugat totuși o condiție la acel tweet. Elon a susținut că, dacă minerii Bitcoin își pot reduce impactul energetic cu aproximativ 50% și pot îmbunătăți viitorul, compania va accepta Bitcoin în viitor. Această declarație a lui Elon a împins prețul Bitcoin la gama de 40000 USD. Ce a urmat???
Nouă aprobare de actualizare Bitcoin
În ultimii patru ani, nu a existat nicio actualizare la Bitcoin până în ultima săptămână. În cursul zilei de sâmbătă (nici măcar nu au putut aștepta o zi de lucru a săptămânii), acest upgrade a fost aprobat și va începe în această săptămână. Acest lucru va ajuta la transparență în blockchain și va da loc contractelor inteligente (în sfârșit).
Covid-19 participanți pozitivi
Dacă nu ați auzit despre asta înainte, a avut loc o conferință Bitcoin pe 4 și 5 iunie la Miami, în SUA. Din păcate, organizatorii acestui eveniment nu au pus reguli stricte împotriva virusului COVID-19. Au existat zvonuri despre unii participanți care au contractat virusul. Cu toate acestea, oficialii primăriei din Miami au dezmințit faptul că conferința a fost un factor de răspândire major al virusului.
El Salvador se îndreaptă către Bitcoin ca fiind o plată legală
Chiar dacă există milioane de comercianți și investitori Bitcoin în întreaga lume, nicio țară nu a acceptat moneda ca mijloc legal de plată. Cu toate acestea, El Salvador a devenit prima țară care a creat o regulă care acceptă cursul legal al Bitcoin. Înțelesul acestei reguli este că Bitcoin poate fi folosit acum pentru cumpărarea și vânzarea legală în stat.
FBI descoperă fraudă Bitcoin de 2,3 milioane de dolari.
Săptămâna trecută, departamentul de justiție al FBI a recuperat Bitcoin în valoare de 2,3 milioane de dolari. Această sumă ar fi fost plătită unor hackeri ”ransomware” de către niște stăpâni coloniali. Această veste a provocat o sperietură cu privire la piratarea bitcoinului, ceea ce a redus puțin prețul Bitcoin.
Senator SUA solicită reglementarea criptografică

Un senator al Statelor Unite ale Americii, Elizabeth Warren, a cerut reglementarea criptomonedelor. Ea a văzut că cripto-ul a fost o oportunitate excelentă pentru escroci să-i înfurie pe unii investitori.

Cele bune!

(Informații preluate de pe publicația online medium.com)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *