Când plătiți într-un magazin cu cardul, POS-ul verifică la banca dvs. dacă aveți bani în cont. În zona criptomonedelor, acest POS exista si el să spunem și ar trebui să știe câți bani aveți în portofelul vostru și nu trebuie neapărat să vă întrebați banca, pentru că banii voștri nu sunt la o bancă. Ei bine, aceste să le spunem POS-uri în rețeaua Pi sunt exact nodurile despre care vorbim. Sper să fi fost bine înțeles exemplul meu cu această comparație.

Revenind la carduri, evident, ar fi o mare problemă dacă ați merge într-un magazin și ați cheltuiți niște bani, apoi mergeți într-un alt magazin a cărui POS nu este actualizat și cheltuiți din nou aceiași bani. Într-o rețea de bani digitali (criptomonede) nu se va întâmpla acest lucru niciodată, de ce? Pentru că Nod-urile existente în rețea, sute de mii în întreaga lume, asigură orice client/comerciant că această situație nu se întâmplă. Fiecare Nod poate să facă prin intermediul unor algoritmi complexi aceste calcule complicate, comunicand cu celelelalte noduri si oferind verificarea necesară în acest scop, în câteva secunde, în rețeaua Pi Network acum între 6 și 10 secunde.

Iată de ce acest sistem de circulare a banilor este atât de căutat de persoane din întreaga lume.

Spor la treabă și la minat!
🙂

2 raspunsuri
 1. cornel
  cornel says:

  Si cum sunt recompensati cei care-si instaleaza Pi Node pe computerul personal? Primesc pi, sau se bucura de o rata mai mare de „minare”? Totusi se consuma curent, se distrug componente de la PC, sunt niste investitii de facut. Sa nu spuneti ca „oricum las calculatorul pornit, nu ma costa nimic daca am instalat PI Node”. Poate acum consumul nu este vizibil ca nu este lansata moneda, nu se fac tranzactii. Dar sa stiti ca nu este acelasi consumul daca PC-ul sta in standby sau lucreaza procesorul la capacitate maxima. La fel ca si la masina, consumul de benzina este mai mare daca aprind farurile decat daca sunt stinse-alternatorul se invarte mai greu in sarcina decat in gol.

  Răspunde
  • Un Leu
   Un Leu says:

   Salutare,
   Nu o sa pot acorda eu recompense sau un alt voluntar din acest proiect. Ati uitat sa mai precizezati un lucru valabil chiar acum si anume ca fiecare dintre utilizatorii aplicatiei mobile Pi Network primesc totusi ceva (moneda Pi). E bine sa completam la ceea ce ati spus.

   Ceea ce pot spune insa este ca exista un plan aflat inca in discutie de a acorda recompense Node-urilor insa probabil dupa ce minarea va fi oprita (sau nu) in MainNet. Momentan nu vad posibil acest lucru, totul fiind inca in teste. Nu exista nici obligativitatea de a instala sau nu Pi Node. Ramane la dorinta fiecaruia. Rata de minare nu este influentata de existenta acestui Pi Node, prn urmare eu vad ok lucrurile.

   Probabil daca minarea care se face doar de pe telefonul mobil nu va fi oprita node-urile nu vor fi recompensate insa daca minarea va fi oprita cu siguranta node-urile vor fi recompensate. Cat si cum ramane de vazut.
   Momentan obtinerea de Pi prin minare, nu se face cu un efort financiar prea mare legat de consumul de resursa in telefon.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *