Proiectul PI Netwok a ajuns la faza de Test Net. Ce inseamna acest lucru? Implementarea portofelului electronic in versiunea Pi Desktop la ce ma ajuta?

Pe chat-ul de limba romana si chiar si in DISCORD apar tot felul de dispute intre oameni mai mult sau mai putin implicati in acest proiect. Pi Network este accesibil tuturor printr-o invitatie obtinuta de la un ”pioner” si este acum in faza de TEST NET, adica se testeaza anumite functionalitati esentiale pentru proiect printre care, de cateva zile si portofelul electronic disponibil pe versiunea Desktop a aplicatiei.

Textul de mai jos se doreste a fi un balsam pentru orice gand negativ nebazat pe studiu iar specificatiile mentionate ar trebui sa fie o incurajare pentru fiecare de a fi o parte in acest proiect. Beneficiile nu se vad acum dar vor fi enorme pentru cei implicati. Beneficii in educatie pe piata crypto, cunostinte, practica.

Am facut acest research utilizand cateva surse de informare pe care le voi afisa la sfarsitul acestui rezumat.

1. Pentru rularea Wallet acum – disponibil pana la verificarea versiunii de mobile Pi App in Store-uri, nu aveti nevoie de Docker si nici sa rulati Pi Node in stadiul Node sau SuperNode, conform instructiunilor tehnice venite de la echipa de dezvoltatori din cadrul proiectului. Pi Node (aflat la data scrierii acestui articol inca in versiunea BETA) trebuie instalat pe computerul dvs. ca varianta Computer App, orientandu-ne dupa nivelul de participare pentru pioneri, descris si in sectiunea Learn More din meniul Pi Node de pe site-ul dezvoltatorului. Vezi mai multe despre nivelele de participare pentru pioneri ce utilizeaza Pi Node Software me site-ul minepi.com/node-info

2. Dacă nu porniți partea Nod sau SuperNod, atunci impactul este minim, ar trebui consumat foarte puțin CPU, memorie sau trafic de rețea, făcându-l accesibil tuturor. Activarea funcționalității Node sau SuperNode va fi folosind ceva din CPU, memorie, hard disk și resurse de rețea. Pe parcursul Testnet, vom colecta date pentru a determina mai clar impactul rulării nodurilor pe anumite dispozitive. (Extras din sectiunea Node FAQ din Pi Node Software)

3. Docker, care sta la baza tehnologiei utilizate pentru virtualizarea si izolarea unor resurse din calculatorul tau pentru a interactiona cu implementarea aplicatiilor în containere este necesar doar pentru instalarea Pi Node pe nivelele Nod sau SuperNod. Foarte multi pioneri cred ca daca isi pornesc pe calculatoarele lor Pi Node ca Nod sau chiar SuperNod vor avea o rata de minare mai mare sau vor fi recompensati cu moneda Pi pe parcursul acestor teste, lucru fals si specificat si de dezvoltaorii proiectului. In aceeasi sectiune de pe site-ul minepi.com/node-info se specifica urmatoarele: ”Unul dintre obiectivele proiectului Pi in faza de Testnet este de a determina ce recompense ar trebui să existe pentru rularea unui nod. Deși colectăm datele relevante necesare pentru a determina cel mai adecvat mecanism de stimulare, nu vor exista recompense miniere pentru nodurile Testnet.”

Ca o completare a celor spuse mai sus nu pot sa nu va relatez ceea ce dezvoltatorii proiectului prezizeaza inca de la prima intrebare in sectiunea Node FAQ: ”Nodurile și aplicațiile mobile nu se exclud reciproc, ci se completează reciproc. Vă veți conecta la software-ul Node prin contul dvs. de aplicație mobilă, ceea ce înseamnă că atât aplicațiile desktop, cât și cele mobile sunt orientate către același cont Pi. Ca politică Pi, unei persoane i se va permite să aibă un singur cont Pi și, de acum, un singur cont ar trebui să ruleze un singur nod. Minarea mobilă poate fi pornită numai din aplicația mobilă, în timp ce interfața desktop Pi App a nodului vă va permite să verificați soldurile, să conversați prin chat și să urmăriți orice conținut media de pe ecranul de pornire. Faptul că un cont are sau nu un nod, nu afectează nicio funcționalitate din aplicația mobilă.”

4. Disputele, mai mult sau mai putin colegiale, intre noi cei declarati cunoscatori ai tehnologiei web sau network, raman intre noi, tehnicienii, programatorii sau inginerii din afara proiectului. Un lucru insa este clar: Proiectul Pi este in opinia mea un proiect viabil, care prin explicatiile ce le ofera tuturor, aplicatiile la care se lucreaza, tehnologia utilizata va propulsa pe piata cryptomonedelor o platformă de criptomonede și contracte inteligente securizată și operată de oamenii obișnuiți. Pi are sansa astazi prin viziunea declarata ca fiind a noastra, a celor ce facem parte din acest proiect, sa ajunga cea mai utilizată criptomonedă din lume.

Eu personal fac parte din acest proiect si nu din vreun proiect monopolizat de un proprietar, tehnician, gamer, moderator sau orice persoana vreti voi.

Resurse utilizate:
– Site-ul dezvoltatorului Pi Network: minepi.com
– Site-ul oficial Docker: docker.com

NOTA: Docker nu este un program FREE. Are insa o versiune GRATUITA conform SS de mai jos, care ofera libertatea oricui de a-l instala si utiliza.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *