Săptămâna: 28.02.2021 – 06.03.2021 – TOP-urile de astăzi

Surse documentare:

  • Bloomberg Markets (Revistă publicată de șase ori pe an de către Bloomberg L.P., ca parte a Bloomberg News. Dedicata profesioniștilor financiari mondiali, Bloomberg Markets publică articole despre oameni și probleme legate de piețele financiare globale).
  • coinmarketcap.com: Site-ul CoinMarketCap oferă prețul actual, capitalizarea pieței și datele de volum pentru fiecare criptomonedă, precum și date istorice și diagrame. Cu peste 150 de milioane de vizite lunare se numara printre cele mai cautate si serioase site-uri de analiza a pietelor si burselor financiare.

Preambul

M-am gândit că pentru a învăța ceva despre criptomonede ar trebui sa deslușim mai întâi unele rapoarte de analiză a piețelor pe care funționează ele. Zis și făcut am luat în studiu, în măsura în care timpul mi-o permite, urmând să analizăm împreună această piață, a criptomonedelor. Totul în paralel cu subiectele deja anunțate pe acest site precum si pe grupul dedicat din facebook, Jurnal de criptomonede.

BITCOIN (BTC)

  1. Unii din actionarii TESLA au cerut sa fie vândute investițiile BTC (mai puțin de o lună în urmă) și să cumpere în schimb acțiuni TESLA. Totul aplecat de la o postare a analistului și fostului director executiv al Aegon Asset Management. Gary Black a scris pe Twitter că ar crea „un impuls pozitiv” dacă Tesla și-ar vinde Bitcoin în favoarea răscumpărării acțiunilor Tesla. Dezbaterea a stârnit un val de comentarii și opinii. Totul vine într-un moment dificil pentru Tesla, acțiunile producătorului de vehicule electrice scăzând vineri până la minimele de 557 dolari vineri … în scădere cu 10%. Gary Black nu este primul comentator financiar care a criticat decizia lui Tesla de a cumpăra Bitcoin, deoarece și analistul GLJ Research, Gordon Johnson, a declarat că este un semn că producătorii de mașini electrice au „epuizat utilizările interne viabile” ale capitalului lor.
  2. Bitcoin încă nu și-a revenit încă complet din pierderile de săptămâna trecută, tranzacționându-se în prezent la 47.671 USD, o scădere cu 0,97% în ultimele 24 de ore. După ce a trecut joi, pentru a doua oară, 50.000 de dolari, pentru a doua oară în acest an, prețurile Bitcoin au scăzut a doua zi, determinând deprecierea monedei la prețul indicat mai sus.
  3. Bloomberg face din nou o analiza a pietei cripto si prognozeaza o creștere chiar pana la 100.000 USD, chiar în acest an la BTC. Într-un interviu avut cu Michael Novogratz, care conduce Galaxy Digital Holdings Ltd.  a spus că iubește Bitcoin. Dogecoin o monedă creată ca o glumă în 2013, nu o iubește atât de mult. Omul de afaceri de multă vreme și-a reiterat prezicerea că Bitcoin va atinge probabil 100.000 de dolari înainte de sfârșitul anului, dar a pus sub semnul întrebării decizia colegului său miliardar Mark Cuban de a permite fanilor echipei de baschet Dallas Mavericks să cumpere bilete și mărfuri folosind moneda digitală „meme” Dogecoin.
  4. Elon Musk. cunoscutul proprietar TESLA  a avut saptamana trecuta o postare, pe Twitter unde a scris ”Doge spelled backwards is Egod”. Unii au reacționat si i-au transmis că numele său scris pe invers este Nole.

Top 10 câștigători de astazi:

 

 

Top 10 pierdanți de astăzi:

 

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *